Vitamin Shaklee Untuk Migrain Buat Saya Menari-nari Ceria

c_scale,fl_progressive,q_80,w_800

Hahahahahahah gelak dulu…ala bukan syu gelak yang korang migrain syu dulu pun macam tu jugak, kalu dah kene tu rasa nak mc je tapiii tak baik tau nanti rekod buruk pulak asyik mc je.

Korang nak tau tak migrain tu apa….hermmm syu jangka kan semua mesti tau punya ye lag skrang kan maklumat hujung jari je tapi tak pe syu nak share jugak ckit pasal migraine nie (cikit je tau🙆)

Migraine nie adalah sakit kepala yang teramat sangat yang akan memyebabkan kita sensitif sangat dengan bunyi, cahaya dan bau

Sebab tu ada jugak syu dengan orang migraine nie kalau nk hilangkan suruh dia tidur dalam bilik gelap tanpa cahaya ( tapi syu tak pernah cuba lagi)

Tanda2 orang migrain nak muntah, sakit sebelah kepala, sensitif sangat dengan cahaya, pastu kan mata tu rasa nak tersembul keluar lagi2 la time sujud.

Skrang kalu korang nak tau siapa yang selalu ada masalah migrain tu boleh dah tarik nafas lega sebab jangan selalu sangat ubat2 kat luar tu kang tak pasal2 tekena buah pinggang (Ya Allah mintak dijauhkan)

Yang syu bagitau tadi mesti lah vitamin shaklee yang semestinya selamat, berkesan dan yamg penting skli semulajdi

FB_IMG_1503591349541

Vitamin B complex nie salah satu vitamin asas cuba korang tengok hospital pun ada jugak bagi vitamin B complex nie tapi untuk migrain vitamin B Complex nie bagus untuk saraf, fan bertindak meredakan sakit kepala. Yang menarik pasal vitamin B complex shaklee nie ia mengangandungi asid folik semulajadi yang pertama di dunia yang membolehkan serapan (bioavailability) yang tinggi dan sangat berkualiti😎😎

Vitalea pulak adalah multivitamin yang mengandungi 12 vitamin dan 7 minerals penting. Sangat membantu sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesara, memberi tenaga dan mencergaskan badan.

Ostematrix nie vitamin yang paling banyak peminat sebab nya syu mula amik oste nie sebab sakit lutut (hermm belum tua lagi dah sakit lutut hahahahah)  tapi sekali dengan migrain pun dah takde sebab nya oste nie meringkan stress dan saraf2 pun jadi relax je. Oste nie bukan je untuk tapi tulang2 kita yang tak minum susu nie memang perlu kan kalsium dan kalau malas nak telan susu telan la oste😉😉

Ha nampak kan penting nya vitamin masa skrang ye lah cuaca tak tentu, makan tak berkhasiat lagipun makan sekarang tak kan sama dengan makan dulu (ehhh syu nie melalut pasal makan je)

Hahahaha ok2 nak roger2 set migrain nie boleh wasap syu (0173609279) jangan amik mc selalu kerana migrain ye😉😉 so cegah dari sekarang😘😘😘

Advertisements

Author: mamasyuhada

saya berumur 27tahun mempunyau 2 orang cahaya mata dan telah berkahwin selama 4 tahun in shaa Allah hingga ke jannah, saya impikan bebas hutang dan hidup sihat dengan vitamin shaklee, selain tu sudah semestinya saya ingin memberi kemewahan kepada orang tua saya, Jom2 siapa nak join saya mengubah kehidupan kepada yang lebih baik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s