I LoVe Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum semua, hari nie syu nak share pengalaman syu makan vitamin c shaklee nie. Sebelum nie syu tak pernah cuba jenama lain sebab shaklee adalah vitamin first yang syu makan.

Sebelum nie syu tak pernah percaya mana2 ubat maupun ubat hospital tapi tahun 2014 syu bakal melahirkan anak so sibuk2 la nak cari vitamin yang terbaik untuk. Ntah macam mana syu pun terpaut dengan shaklee.

Vitamin c shaklee nie sustained release dimana ujian klinikal telah membuktikan vitamin c didalam 2 tablet vitamin c shaklee ( didalam jiurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam.

Sepanjang syu makan vitamin c alhamdulillah memang kurang kene jangkitan, kalu rasa macam nak selsema atau batuk telan la cepat2 vitamin c then esok memang rasa kurang tak sihat badan tu. Selain tu, syu perasan masa syu bf anak syu anak syu memang kurang tak sihat badan yang paling penting kulit jadi sihat dan cantik.

Kalau korang nak tau vitamin c mudah hilang dari badan kita antara nya

  1. 1batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c
  2. Stress atau keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin c
  3. Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin c yang banyak
  4. Terlebih  dos vitamin c ( melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan cirit – birit

Nampak tak semua tu berlaku disekeliling kita so bayangkan la vitamin c kita semaki  berkurang sbb tubuh kita tak mampu  menghasilkab vitamin c seperti haiwan arnab.

Jadi jom share pengalaman korang yang dah makan supplement selain shaklee tapi kalu nak oder shaklee dari syu pun boleh jugak nanti roger2 syu ye😉😉

syu (0173609279)

fb (siti noor syuhada dedeq)

1493291732791

Advertisements

Author: mamasyuhada

saya berumur 27tahun mempunyau 2 orang cahaya mata dan telah berkahwin selama 4 tahun in shaa Allah hingga ke jannah, saya impikan bebas hutang dan hidup sihat dengan vitamin shaklee, selain tu sudah semestinya saya ingin memberi kemewahan kepada orang tua saya, Jom2 siapa nak join saya mengubah kehidupan kepada yang lebih baik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s